lnterkerkelijk koor Langweer
start.

repertoire.

dirigent.

begeleiding.

agenda.

contact.

links.

vrienden IKL.

privacy.

        Johan Bijhold  Pianist

 

Vaste begeleider van het koor is pianist (en componist)

Johan Bijhold te Joure. De liefde voor de muziek is hem als het ware met de paplepel ingegoten. Hij kreeg van huis uit de mogelijkheid van de muziek zijn professie te maken.

 

Hij studeerde hoofdvak piano aan het Utrechts Conservatorium bij de Russische concertpianist Alexander Warenberg. Bijhold denkt daar met grote dankbaarheid aan terug. Want Warenberg voelde feilloos aan met welk talent hij te maken kreeg.

Johan Bijhold kreeg, onder de strenge leiding van Warenberg alle vrijheid om uit te groeien tot een musicus met uitzonderlijke uitdrukkingskracht, fantasie, intuïtie en een grote liefde voor muziek.

 

 

        Sietze Kraak  Organist

 

Sietze Kraak te Terherne is de vaste organist van de Hervormde Kerk van Langweer. Hij begon als veertienjarige en in 2009 vierde hij zijn 25-jarig jubileum.

Hij treedt ook steevast op tijdens de uitvoeringen van het Interkerkelijk Koor Langweer als begeleider en als improvisator!

 

De kerk in Langweer beschikt over een prachtig Van Dam-orgel.

Sietze Kraak kreeg les op dit orgel van directeur/docent Yme van der Wal. Nadat hij de diploma’s A en B had gehaald, volgde hij orgellessen bij John Terwal op het vlak van improviseren en harmoniseren. Orgeldocent Frits Haaze leerde hem de fijne kneepjes van de solfège.

Kraak noemt het Kerstconcert van het Interkerkelijk Koor een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. ‘Ik mag dan de samenzang begeleiden en een improvisatie van kerstliederen ten gehore brengen’.

 

Zijn passie voor het orgel blijkt ook uit het enthousiasme waarmee hij vertelt dat hij eens in het Duitse Steinbach op het orgel mocht spelen waarop componist en musicus Johann Sebastian Bach had gespeeld.

 begeleiding